Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού με θέμα «Τι κι αν ο χρόνος κυλά…το σχολείο μια αγκαλιά», οι μαθητές εκπόνησαν σειρά δραστηριοτήτων στο μάθημα τής αγγλικής γλώσσας.
Συγκεκριμένα, μελέτησαν λεξιλόγιο σχετικό με το σχολείο και τη σχολική ζωή και, στη συνέχεια, ζωγράφισαν και συνέθεσαν ομαδικά κείμενα για τους χώρους τού σχολείου, το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τα διάφορα σχολικά αντικείμενα.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τα σχολεία-οικοτροφεία τής Αγγλίας και παράλληλα εντόπισαν ομοιότητες αλλά και διαφορές σε σχέση με το δικό μας Σχολείο, το Γ΄ Δημοτικό, τού οποίου το κτήριο χρησιμοποιήθηκε ως οικοτροφείο τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.
Τέλος, αφού έμαθαν το παιδικό αγγλικό τραγουδάκι «London Bridge is Falling Down», το οποίο θεωρείται αντίστοιχο με το ελληνικό «Περνά-περνά η μέλισσα», βγήκαν στην αυλή τού Σχολείου και έπαιξαν το γνωστό παραδοσιακό παιχνίδι, με τον τρόπο που το παίζουν εδώ και πολλά πολλά χρόνια τα παιδιά στην Αγγλία.