Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Στ΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται την Αγγλική Γλώσσα με την κ. Έλενα Σεβδαλή, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα e-Twinning με θέμα “Buildings all around Europe”.
Το e-Twinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Τα παιδιά εργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με μαθητές από σχολεία τής Ισπανίας και τής Κροατίας και παρουσίασαν ηλεκτρονικά μερικά από τα πιο εμβληματικά κτήρια τής χώρας και τής πόλης τους, μέσω ιστορικών πληροφοριών, φωτογραφιών και χειροτεχνιών.
Με την εκπόνηση αυτού τού έργου οι μαθητές μας εξασκήθηκαν στη χρήση τής αγγλικής γλώσσας, την οποία χρησιμοποίησαν αποκλειστικά για να επικοινωνούν με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων και αποκόμισαν γνώσεις τόσο για τις άλλες χώρες όσο και για τη δική τους.
Η δράση αυτή, η οποία κράτησε από τον Ιανουάριο ως τα τέλη Μαΐου, αποτέλεσε μια ευχάριστη και ξεχωριστή δραστηριότητα που κέντρισε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.
Ένα δείγμα τής εργασίας των μαθητών μας μπορείτε να απολαύσετε ξεφυλλίζοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) που δημιούργησαν.