Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Κηφισιά, και περιηγήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της που φιλοξενεί περίπου 1.500 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών τού 19ου και τού 20ού αιώνα, όπως των Ν. Γύζη, Γ. Ιακωβίδη, Γ. Χαλεπά,Γ. Τσαρούχη, Ι. Παπανελόπουλου, Άγγελου, Anton Braith, Gabriel von Max, Eugene Delacroix, August Rodin.
Με την καθοδήγηση των εμψυχωτών, οι μαθητές γνώρισαν την πορεία τής νεοελληνικής παραστατικής ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Εντυπωσιασμένοι από τα εικαστικά έργα διέκριναν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαφόρων καλλιτεχνικών τάσεων σε συνάρτηση με την εποχή και την τεχνοτροπία κάθε δημιουργού.
Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα έργα, να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των δημιουργών τους αλλά και να ανταλλάξουν τις απόψεις και τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν.
Στο τέλος τού προγράμματος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής, με τον οποίο διακόσμησαν την τάξη τους.