Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα με καθηγήτρια την κ. Θ. Αρταβάνη, συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις, σχετικές με την εορτή τού Αγίου Μαρτίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου στις γερμανόφωνες χώρες.
Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με θρησκευτικές γιορτές και έθιμα των γερμανόφωνων χωρών.
Αρχικά οι μαθητές συνέλεξαν πληροφορίες για τη ζωή και την προσφορά τού Αγίου Μαρτίνου, αγαπημένου Αγίου των Γερμανών, ιδιαίτερα των παιδιών, και προστάτη των φτωχών και των αρρώστων.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τα έθιμα που αναβιώνουν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή στις γερμανόφωνες χώρες, όπως την κατασκευή μικρών φαναριών, τη λιτανεία, τις αναπαραστάσεις σημαντικών γεγονότων τής ζωής τού Αγίου, καθώς και την παρασκευή μικρών κουλλουριών με τη μορφή τού Αγίου.
Ειδικότερα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης κρατώντας τα δικά τους ξεχωριστά φαναράκια, τα οποία κατασκεύασαν, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης μελέτησαν σχετικό λεξιλόγιο, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και ενημερώθηκαν για τα έθιμα τής γιορτής τού Αγίου.
Τέλος, οι μαθητές τής Ε ΄ και  Στ΄ τάξης, έχοντας ήδη γνώσεις από τις προηγούμενες τάξεις, επεξεργάστηκαν ένα κείμενο – κουίζ με θέμα τη ζωή και την προσφορά τού Αγίου.