Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τρίτη 14 και την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από νοσηλεύτρια τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών.
Στόχος τού προγράμματος ήταν οι μαθητές μας να είναι σε θέση να προσφέρουν με ασφάλεια αποτελεσματική βοήθεια σε κάποιο επείγον περιστατικό μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για την ιστορία και το έργο τού Ελληνικού και τού Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού αλλά και για τον ιδρυτή της Ερρίκο Ντυνάν.
Στη συνέχεια, έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε διάφορες περιπτώσεις, όπως τραύματα, αιμορραγία, διάσειση, τσίμπημα, έγκαυμα, κάκωση ενός οστού, κ.λπ.
Οι μαθητές κατανόησαν πως πρωταρχική αρχή για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού είναι να διατηρούν την ψυχραιμία τους και ταυτόχρονα να διασφαλίζουν την υγεία τους, αποφεύγοντας να εκθέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, αλλά και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.