Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 οι μαθητές των Δ΄2 και Δ΄1 τάξεων, αντίστοιχα, τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο τής Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία τής Αθήνας τού 5ου π.Χ. αιώνα από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τής Φ.Ε. κ. Μ. Καραμπατέα.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στον τόπο λατρείας τής θεάς Αθηνάς, προστάτιδας τής πόλης, την εποχή που ο Περικλής αποφάσισε την ανοικοδόμησή του.
Περνώντας από τη μνημειώδη είσοδο τής Ακρόπολης, τα Προπύλαια, τα παιδιά συνάντησαν τον ναό τής Αθηνάς Νίκης και στη συνέχεια τον Παρθενώνα, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο οικοδόμημα τής κλασικής περιόδου.
Θαύμασαν τις Καρυάτιδες, που αντικαθιστώντας τους κίονες κρατούν στο κεφάλι τους τη στέγη τής νότιας προεξοχής τού Ερεχθείου. Από τον λόφο της Ακρόπολης είδαν το Ηρώδειο, τον ναό τού Διονύσου, την Πνύκα, τον λόφο τού Φιλοπάππου και τον Λυκαβηττό.
Τέλος, επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Ακρόπολης και παρατήρησαν από κοντά τα αετώματα, τη ζωφόρο και τις μετώπες τού Παρθενώνα, καθώς και τις Καρυάτιδες, στις αντίστοιχες αίθουσες τού Μουσείου.