Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές τής Α´ τάξης τού Γ´ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων, στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.
Oμάδα θεραπευτών με ειδίκευση στο pet therapy μίλησε στους μικρούς μαθητές για το πόσο σημαντικά είναι τα ζώα στη ζωή των ανθρώπων, καθώς και για την ανάγκη τού σεβασμού και τής προστασίας των ανυπεράσπιστων και αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα εξήγησαν τις συμπεριφορές και τις συνήθειες των ζώων.
Έπειτα οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρία αξιαγάπητα σκυλάκια και έναν γάτο και να παρατηρήσουν από κοντά πόσο αρμονικά μπορούν να συνυπάρξουν τα ζώα με τους ανθρώπους.
Στη συνέχεια στην τάξη τους δημιούργησαν μια αφίσα κολλώντας ο καθένας επάνω σε αυτή το αγαπημένο του ζωάκι ή κάποιο ζώο που κινδυνεύει να εξαφανιστεί.
Επίσης, χρησιμοποιώντας την τέχνη τού διπλώματος τού χαρτιού (οριγκάμι) κατασκεύασαν ο καθένας το δικό του σκυλάκι και το φιλοτέχνησαν.
Όλες οι δράσεις έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τα ζώα, να αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες, αλλά και να γιορτάσουν δημιουργικά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.