Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κ. Ν. Δεληκανάκη, συγγραφέα τού παραμυθιού «Ο κύβος τού Άγιου Βασίλη», το οποίο διάβασαν και επεξεργάστηκαν με τις δασκάλες τους με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας αλλά και τής Μαθηματικής σκέψης. Οι μαθητές συνομίλησαν με τη συγγραφέα και εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με το βιβλίο.
Κατά την επίσκεψή της η κ. Δεληκανάκη πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο συγκεκριμένο παραμύθι. Έτσι οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο σχετικά με τα διάφορα γεωμετρικά στερεά και τα αναπτύγματά τους όσο και για άλλα σημαντικά ζητήματα που προέκυπταν από το λογοτεχνικό της έργο, όπως είναι η διαφορετικότητα και η αποδοχή της, αλλά και η επίλυση ανοιχτών προβλημάτων.
Η προσέγγιση τής συγγραφέως στο παραμύθι έγινε με ιδιαίτερα βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο σε όλη τη διάρκεια τού προγράμματος, γεγονός που συνέβαλε στη διατήρηση αμείωτου τού ενδιαφέροντος των μικρών μαθητών.