Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η γεωμετρία τού κινέζικου δράκου».
Μέσα από ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες οι μαθητές ανακάλυψαν τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των γεωμετρικών σχημάτων. Συγκεκριμένα, έμαθαν την ιστορία τού παιχνιδιού Tangramζωγράφισαν, έκοψαν αλλά και συνδύασαν τα διάφορα γεωμετρικά σχήματα για να κατασκευάσουν πρωτότυπες μορφές, όπως πουλιά, ψάρια και κινέζικους δράκους.
Στη συνέχεια, τα παιδιά περιηγήθηκαν στην έκθεση τού Μουσείου με θέμα «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» και θαύμασαν μερικά από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα τού κινεζικού πολιτισμού, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα, από την αστρονομία και τη ναυσιπλοΐα μέχρι τις τεχνικές ύφανσης, την κατασκευή χαρτιού, την τυπογραφία και την καταγραφή των σεισμών.
Στόχος τού εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την κινεζική λαϊκή παραδοσιακή τέχνη, να έρθουν σε επαφή με τους μύθους τού κινεζικού πολιτισμού και να κατασκευάσουν το κύριο σύμβολο τού πολιτισμού αυτού που είναι ο δράκος.