Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ομιλία από τον ανθυπαστυνόμο τής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Αντώνη Υφαντή, που αφορούσε στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Μέσα από επιλεγμένες εικόνες αλλά και παραδείγματα ο κ. Υφαντής ενημέρωσε τα παιδιά για τους κινδύνους κατά τη χρήση τού διαδικτύου και ιδιαίτερα κατά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook-instagram), αλλά και από την ενασχόλησή τους με διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια (π.χ. fortnite).

Επίσης υπογράμμισε ότι η εγγραφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κατώτατο όριο ηλικίας τα 16 χρόνια και ως εκ τούτου είναι παράνομη η δημιουργία λογαριασμών από μαθητές τού Δημοτικού.

Επιπλέον, ο κ. Υφαντής εξήγησε στους μαθητές ότι, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ενδείκνυται συγκεκριμένος χρόνος ενασχόλησής των νεαρών χρηστών με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το διαδίκτυο, με βάση την ηλικία τους. Επιβάλλεται δε να γίνεται διάλειμμα ανά μισή ώρα.

Οι μαθητές είχαν πολλές απορίες στις οποίες ο ομιλητής απάντησε λεπτομερώς.