Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο θέατρο των Σχολείων.

Πριν από την έναρξη τής γιορτής οι μαθητές τής Στ΄ τάξης υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, στην είσοδο τού θεάτρου, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και γιορτινά τραγούδια.

Στο πρώτο μέρος τής εορτής, οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρουσίασαν το θαύμα τής γέννησης τού Θεανθρώπου, τονίζοντας τη μοναδική αξία τής αγάπης μέσα από το θεατρικό δρώμενο “Το ταξίδι τής Αγάπης”. Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης με την αρμονική τους κίνηση παρουσίασαν τα χορευτικά δρώμενα «Ο χορός των παιχνιδιών» και «Πρωτοχρονιάτικο βαλς».

Η σκηνή τού θεάτρου γέμισε με αγγέλους, αστέρια, μάγους, βοσκούς, τυμπανιστές και ευχούλες. Με λόγια τρυφερά οι μικροί μαθητές μίλησαν για την αγάπη, την πανανθρώπινη, μοναδική και ανεκτίμητη αξία που φέρνει στον κόσμο ολόκληρο η γέννηση τού Χριστού, μεταφέροντας σε όλους τα μηνύματα τής πίστης και τής αδελφοσύνης. Τα ξωτικά και οι ευχούλες σκόρπισαν χαρά, αισιοδοξία με την προσμονή τού Αϊ-Βασίλη και ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Την εορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες τής Α´ τάξης κ. Ν. Φιλιππίδη και Α. Γιαννάκη και τής Γ΄ τάξης κ. Α. Καραντζούλη και Στρ. Γιαννακοπούλου. Τη χοροκίνηση δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Β. Ανδρακάκου και Χρ. Αυλίχου. Τη σκηνική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Κ. Μανδρέκα. Τη διεύθυνση τής χορωδίας ανέλαβε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Β. Παπαγιαννοπούλου. Την επιμέλεια των προβολών είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κ. Μυτακίδη, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Β. Σηφοστρατουδάκη. Τη διδασκαλία και την παρουσίαση των ξενόγλωσσων τραγουδιών τής Στ΄ τάξης ανέλαβαν οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών κ. Ε. Σακελλίων, Ε. Σεβδαλή, Δ. Χατζηιωάννου και Ε. Δούβλου.Τη γενική επιμέλεια της εορτής είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Στελλίνα Μέλλιου.

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σωτήριος Γκλαβάς, μέλος τού Δ.Σ. τής Φ.Ε., και οι Συντονίστριες κ. Σοφία Σταθοπούλου και Αθηνά Μακροπόδη.