Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή την 8η Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν σχετική διαδικτυακή ενημέρωση που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τού Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τού Υπουργείου Προστασίας τού Πολίτη.

Οι ειδικοί μίλησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τις παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τον εθισμό στο διαδίκτυο, καθώς και το φαινόμενο τού διαδικτυακού εκφοβισμού.

Κατά τη διάρκεια τής τηλεδιάσκεψης οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι συμβουλές των ειδικών ήταν ουσιαστικές και πολύτιμες.

Εικόνες με σύντομα και έξυπνα μηνύματα, καθώς και βίντεο από άτομα ευρέως γνωστά και αποδεκτά από το κοινό, και με επιρροή ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, εμπλούτισαν το περιεχόμενο τής ομιλίας των ειδικών και κέντρισαν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.