Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού οι μαθητές υποδέχθηκαν τον Απρίλιο με τον πιο δημιουργικό τρόπο...

Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού τμήματος Αγγλικών τής κ. Σεβδαλή, στο πλαίσιο τού έργου e-Twinning “Let’s unite for a better world”φύτευσαν στην αυλή τού Σχολείου τους ένα δέντρο, μια μιμόζα, με αφορμή την Ημέρα τής Γης, στις 22 Απριλίου 2022.

Η δενδροφύτευση είναι μια δραστηριότητα φιλική προς το περιβάλλον, που χτίζει την οικολογική συνείδηση και μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται την αξία τής φύσης, να την αγαπούν και να την προστατεύουν.
Τα ευαισθητοποιεί, επίσης, σε ό,τι αφορά στον πλανήτη μας και τη ζωή μας σε αυτόν, έτσι ώστε να συνεχίσουν να προστατεύουν τη φύση και στην ενήλικη ζωή τους.

Μέσα από τη διαδικασία τής δενδροφύτευσης τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν το αίσθημα τής ευθύνης, ενώ παράλληλα αποκτούν νέα ερεθίσματα.
Η επαφή τους με τη φύση συμβάλλει, ακόμη, δραστικά στην κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Σε μια εποχή που απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από τη φύση το Σχολείο μας, λόγω τής προνομιακής του τοποθεσίας μεσα στη φύση, μας επιτρέπει να την χαρούμε και να απολαύσουμε τα οφέλη της.