Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τον Μάιο τoύ 2022 οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, τη σύγχρονη κιβωτό τού Ολυμπισμού στην Ελλάδα.


Η πλούσια έκθεση σε συνδυασμό με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική τού Μουσείου κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών σε κάθε τους βήμα. Μέσα από ποικιλία φυσικών, ψηφιακών και διαδραστικών εκθεμάτων, τα παιδιά γνώρισαν την πορεία τού Ολυμπιακού Κινήματος, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες λαμπερές διοργανώσεις. Έτσι, με αφετηρία τη γέννηση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, οι μαθητές ταξίδεψαν στον χρόνο, στην αναβίωση των αγώνων το 1896 και στην επιστροφή τους στην Αθήνα το 2004.
Γνώρισαν τις αξίες και τις αρχές τού Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, τους οργανισμούς και τους οραματιστές που συνδέονται με αυτό, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, οι οποίοι με σκληρή προσπάθεια και διαρκή αγώνα ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και οι διαδραστικές εφαρμογές πυροδότησαν το ενδιαφέρον και το συναίσθημα των μαθητών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψή τους στον χώρο αυτό.