Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σιτάρι και ψωμί».

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και, ειδικότερα, τής ενότητας «Τρέφομαι υγιεινά, χτίζω το σώμα μου σωστά».

Σκοπός τού προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές τη διατροφική αξία του σιταριού και τη σημαντικότητά του στην πυραμίδα τής διατροφής, καθώς και στην ανάπτυξη ενός δομημένου και υγιούς οργανισμού.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής τού ψωμιού, μέσα από την εμπειρία και την πράξη.

Η σπορά τού σιταριού, ο θερισμός, το αλώνισμα, το λίχνισμα, το άλεσμα στον πετρόμυλο και, τέλος, το ζύμωμα τού ψωμιού αποτέλεσε για τα παιδιά μια ανακάλυψη.

Το πρόγραμμα αυτό έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να αλληλεπιδράσουν και να χαρούν τη δημιουργία τού δικού τους ψωμιού, που σίγουρα θα είναι το πιο γλυκό ψωμί, αφού κόπιασαν για να το φτιάξουν!