Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή τον εορτασμό τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι μαθητές όλων των τάξεων τού τμήματος Γερμανικών τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Θ. Αρταβάνη και Ουρ. Τσίρου, σε διάφορες δράσεις με αφορμή τον εορτασμό τής ημέρας.

Στόχος των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην εκμάθηση γλωσσών, αλλά και στην προώθηση τής πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας τής Ευρώπης.

Οι μαθητές όλων των τάξεων πήραν μέρος σε ποικίλες βιωματικές δράσεις και παιχνίδια γνώσεων. Επεξεργάστηκαν νέο λεξιλόγιο, γνώρισαν τις σημαίες διαφορετικών χωρών, άκουσαν τραγούδια, είδαν και άκουσαν πολίτες τής Ευρώπης να μιλούν σε διάφορες γλώσσες και ταξίδεψαν μέσα από μικρά βίντεο στον μαγικό κόσμο των Γλωσσών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ζωγράφισαν σημαίες κρατών και έμαθαν ονόματα διαφόρων χωρών στα Γερμανικά.

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης έμαθαν και τραγούδησαν ένα χαρούμενο τραγούδι για τους αριθμούς 1,2,3 σε διαφορετικές γλώσσες.

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης διάβασαν παροιμίες στα Γερμανικά, ανακάλυψαν ομοιότητες με την ελληνική γλώσσα και ζωγράφισαν την αγαπημένη τους παροιμία.

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα τού σχολείου e-arsakeio και έπειτα συμπλήρωσαν ένα αντίστοιχο κουίζ. Τραγούδησαν, επίσης, στις μικρότερες τάξεις παρουσιάζοντας με κινήσεις και παντομίμα γερμανικό τραγούδι με τους χαιρετισμούς.

Σε όλες τις δραστηριότητες των μαθητών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία τής πολυγλωσσίας στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, καθώς και στην αναγκαιότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών.