Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 οι μαθητές και μαθήτριες τού Γαλλικού Τμήματος τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους κ. Χατζηιωάννου, Καλλιβρούση και Βενάρδου.

Στην Γ΄ τάξη, αξιοποιώντας το λεξιλόγιο που έχουν ήδη διδαχθεί, έφτιαξαν έναν ανεμόμυλο, τον χρωμάτισαν με τα χρώματα τής γαλλικής σημαίας και έγραψαν τις λέξεις «Bonjour!» και «Salut!».

Στην Δ΄τάξη ζωγράφισαν τη γαλλική σημαία και γνώρισαν τα χρώματά της και τον συμβολισμό τους. (Liberté - Egalité - Fraternité)

Στην Ε΄τάξη οι μαθητές κατέγραψαν λέξεις που κατά τη γνώμη τους συνδέονται με την ημέρα αυτή: «culture, civilisation, voyages, travail, études… ». Έπειτα, με αυτές φιλοτέχνησαν κάρτες και έφτιαξαν τη δική τους αφίσα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Στην Στ΄τάξη οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχήθηκαν στους μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων για την ημέρα αυτή τραγουδώντας γαλλικά τραγούδια.

Έτσι, οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους συνειδητοποίησαν τη σημασία τής εκμάθησης ξένων γλωσσών, καθώς και την αξία τής πολυγλωσσίας και τής πολυπολιτισμικότητας.