Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν την παράσταση «Ο ήχος των σκιών» τού Θεάτρου Σκιών Ηλία Καρελλά.

Αρχικά οι μικροί μαθητές έμαθαν για τον τρόπο κατασκευής των φιγούρων τού Θεάτρου Σκιών, καθώς και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένες.

Ανακάλυψαν τα μυστικά των ήχων τής παράστασης, που παράγονται με απλά μέσα, ένα ταψί και μια βούρτσα για τον ήχο τού τρένου, ένα γουδί και ένα γουδοχέρι για τον ήχο τής καμπάνας, ένα πλαστικό ποτήρι για τον καλπασμό τού αλόγου...

Περισσότερο, όμως, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα μουσικά όργανα και τη ζωντανή ορχήστρα.
Το σαντούρι, η κιθάρα, το ακορντεόν, η φυσαρμόνικα, ακόμη και η λαλίτσα, σε συνδυασμό με τις γλυκιές φωνές τής Αρετής Κετιμέ και των άλλων μουσικών μάγεψαν τους μικρούς θεατές.

Στη συνέχεια ο Καραγκιόζης και τα κολλητήρια του, ο Χατζηαβάτης, ο μπάρμπα-Γιώργος, ο Μορφονιός, ο Πασάς και η Βεζυροπούλα με τις περιπέτειές τους και τα τραγούδια τους χάρισαν άφθονο γέλιο και χαρά.

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με τις οδηγίες που μας έδωσαν οι καραγκιοζοπαίκτες για να κατασκευάσουμε και εμείς με απλά υλικά μια σκηνή θεάτρου σκιών… και φυσικά με πολλά γέλια και χειροκροτήματα!
«Αχ, τι γλέντια κάναμε σήμερα!»