Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Ε΄τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το “XPLORE Entertainment Center” και παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα “XPLORE Science” και “XPLORE Oceans”.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο πρώτο ενυδρείο τής Αθήνας και πήραν μια γεύση από τον εντυπωσιακό θαλάσσιο κόσμο που μας περιβάλλει.

Ανακάλυψαν πολλά είδη ψαριών, καρχαρίες, σαλάχια, κάβουρες και άλλα μοναδικά πλάσματα τού βυθού, με απίθανα χρώματα και ακόμα πιο απίθανα ονόματα, από διάφορα τροπικά και εξωτικά μέρη.

Η γνωριμία με τον υδάτινο κόσμο τούς έμαθε να τον σέβονται, αλλά πάνω από όλα να ενδιαφέρονται για την προστασία των ωκεανών και των θαλασσών.

Κατόπιν, οι μαθητές έγιναν μικροί επιστήμονες και με διαδραστικό τρόπο ανακάλυψαν πώς παράγεται το φως και η ενέργεια, πώς λειτουργεί το σώμα μας, γνώρισαν το κυρίαρχο στοιχείο τής φύσης, το νερό, και κατανόησαν βασικές έννοιες τής Μηχανικής.

Μέσα από την επίσκεψη αυτή οι μαθητές ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο τής επιστήμης και των ωκεανών.

Κάθε δραστηριότητα που πραγματοποίησαν τους έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουν και προβληματιστούν, να ανακαλύψουν τα οφέλη τής συνεργασίας, δουλεύοντας ομαδικά, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να διασκεδάσουν μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.