Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συναντήθηκαν με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, με αφορμή το βιβλίο της «Ένα φτερό», των εκδόσεων Υδροπλάνο, το οποίο οι μαθητές θα επεξεργαστούν στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής Φιλαναγνωσίας και τής θεματικής ενότητας «Εγώ κι εσύ … Δυναμώνουμε μαζί» τού μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.


Η συγγραφέας με ζωντάνια και χιούμορ αφηγήθηκε στους μαθητές την τρυφερή ιστορία τού κυρίου Παγώνη. Μέσα από ένα φτερωτό ταξίδι στο βασίλειο των πουλιών, οι μαθητές συζήτησαν για τη δύναμη τής αγάπης, την αξία τής φιλίας, τής αλληλεγγύης και τής προσφοράς. Στη συνέχεια, ως μικροί δημοσιογράφοι, έθεσαν ερωτήσεις στη συγγραφέα και συζήτησαν μαζί της για τις συγγραφικές της συνήθειες, τις πηγές έμπνευσης στα βιβλία της, τους ήρωες των παραμυθιών της, τις δυσκολίες και τη γοητεία τής συγγραφής.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ζωγραφιές, ομαδικές κατασκευές και αφιερώσεις στα βιβλία των μαθητών από τη συγγραφέα, με το μήνυμα τής ιστορίας της « Αν θες να είσαι πραγματικά πλούσιος, τότε να δίνεις. Από την καρδιά σου κι από … τα φτερά σου!».