Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ και Δ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συναντήθηκαν στο εργαστήριο των Καλλιτεχνικών για ένα μάθημα διαφορετικό και πολύ διασκεδαστικό...

Οι μεγαλύτεροι μαθητές τής Δ΄ τάξης, έχοντας αποκτήσει γνώσεις πολλές από την ενασχόλησή τους με την ενότητα «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» στο μάθημα τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, βοήθησαν τα πρωτάκια μας στη δημιουργία των δικών τους σημάτων κυκλοφοριακής αγωγής.

Ο πολύχρωμος χώρος τού καλλιτεχνικού εργαστηρίου γέμισε με χαρούμενες ομάδες μαθητών και μαθητριών που συνεργάστηκαν με κέφι, φαντασία και δημιουργικότητα, και με χρώματα πολλά και σχέδια ευρηματικά δημιούργησαν πρωτότυπα σήματα τού ΚΟΚ.

Η δραστηριότητα αυτή, που πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Εικαστικής Αγωγής κ. Άννας- Μαρίας Κουρμούλη, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνεργαστούν ομαδικά, να εκφραστούν δημιουργικά, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους και να χτίσουν ζωγραφίζοντας γέφυρες φιλίας.

Άλλωστε, οι γέφυρες είναι γερές, όταν χτίζονται από ομάδες δυνατές. Τα πρωτάκια και τα τεταρτάκια μας κατάφεραν με τη συνεργασία τους να το κάνουν πραγματικότητα!