Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός τής 25ης Μαρτίου των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού, στο θέατρο των Σχολείων.

Το θέμα τής εορτής ήταν «1913: Η Ένωση… Το όνειρο… Η Ελλάδα… » και βασιζόταν σε κείμενα και αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων για την Επανάσταση τής Κρήτης και την ένωσή της με την Ελεύθερη Eλλάδα.

Το θεατρικό δρώμενο παρουσίασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, που απέδωσαν εξαιρετικά τούς ρόλους τους και ενέπνευσαν έντονα συναισθήματα σε όλους τούς θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η χορωδία τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού πλαισίωσε με επετειακά τραγούδια την εορταστική εκδήλωση για την εθνική μας παλιγγενεσία. Η ευαισθησία και η τεχνική αρτιότητα τής χορωδίας των μαθητριών και μαθητών μας τής Στ΄ τάξης ενθουσίασε τούς παρευρισκόμενους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού χόρεψαν με δεξιοτεχνία και χάρη ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές τής Ελλάδας.

Τον πανηγυρικό λόγο τής ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κ. Άννα Γιαννάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και συνεχάρη τούς μαθητές και τούς εκπαιδευτικούς ο Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολείων καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ημέρα τής εθνικής εορτής τής 25ης Μαρτίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, αφού παρακολούθησαν τη Δοξολογία στον ιερό ναό τής Αγίας Φιλοθέης, κατέθεσαν στεφάνι στην πλατεία Ηρώων και στη συνέχεια συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση.