Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητριών και των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο Θέατρο των Σχολείων, με τίτλο: «Με χαμόγελο στα χείλη».

Οι μαθητές, απόφοιτοι πια τού Δημοτικού Σχολείου, οι οικογένειές τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι που ήταν συνοδοιπόροι τους και πάντοτε δίπλα τους με ουσιαστικό τρόπο στο Δημοτικό, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν με χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια τη σημαντική αυτή ημέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκε ένας κύκλος σπουδών, ένας κύκλος σχολικής ζωής, αυτός τού Δημοτικού Σχολείου και ανοίγεται ένας νέος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με τα συγκινητικά λόγια τής Διευθύντριας κ. Πόλυς Ανδριανοπούλου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, γεμάτο με αναμνήσεις από τα έξι χρόνια τους στο Δημοτικό Σχολείο.

Το θεατρικό πλαισιώθηκε με ελληνικά τραγούδια και σύγχρονες χορογραφίες. Επίσης, κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης παρουσιάστηκε ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Ταξίδι στο μέλλον», στην οποία οι μαθητές παρουσίασαν τα όνειρά τους και πώς φαντάζονται τον εαυτό τους μετά από είκοσι χρόνια...

Η ταινία πραγματοποιήθηκε από τον φορέα "Cinemathesis", οι υπεύθυνοι τού οποίου κατεύθυναν τους μαθητές να χειριστούν επαγγελματικό εξοπλισμό και να πάρουν τον ρόλο τού σκηνοθέτη, τού ηχολήπτη, τού οπερατέρ, τού σκηνογράφου και τού ηθοποιού, με σκοπό να γυρίσουν τη δική τους ταινία η οποία αποτελεί σε μεγάλο βαθμό πόνημά τους.

Στο τέλος τής παράστασης τα παιδιά ευχαρίστησαν τους δασκάλους τους για όλα τα σημαντικά τα οποία έμαθαν κατά την εξάχρονη φοίτησή τους στο Δημοτικό, καθώς και τα επιτεύγματά τους.
Στη συνέχεια απευθύνθηκαν στους γονείς τους εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τη στήριξη και την ενίσχυση που τους παρείχαν σε κάθε τους βήμα.

Ακολούθησαν ομιλίες από τις δασκάλες τής Στ΄ τάξης κ. Ζωή Θεοχάρη και Δήμητρα Ιακωβάκη, που με τα λόγια τους έκαναν μια αναδρομή στην εξάχρονη πορεία των μαθητών στο Δημοτικό. Στη συνέχεια ο πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Βεντούρης ευχήθηκε στους αποφοίτους καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο.

Στους μαθητές προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό λεύκωμα για να τους θυμίζει τη χρονιά τής αποφοίτησης αλλά και την ημερομηνία συνάντησής τους μετά από είκοσι χρόνια, ένα ηλεκτρονικό λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη σχολική τους ζωή, ένα μπλουζάκι και ένα mouse pad στα οποία εικονίζεται το κτήριο τού Γ΄ Δημοτικού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους αποφοίτους αναμνηστικό δώρο για να τους θυμίζει τους στόχους που θέτουν οι ίδιοι καθημερινά.

Μετά την ολοκλήρωση τής τελετής αποφοίτησης ακολούθησε δεξίωση για τους αποφοίτους, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείου. 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται στους αποφοίτους τους «Καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο! Με υγεία, στόχους υψηλούς και πάντα επιτυχίες!».

Οι συντελεστές τής εκδήλωσης:
Επιμέλεια κειμένων: κ. Ζωή Θεοχάρη και Δήμητρα Ιακωβάκη
Σκηνοθεσία: κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη
Ερμηνεία/διδασκαλία τραγουδιών: κ. Μαρίνα Τζούλη
Διδασκαλία χορών/χορογραφιών: κ. Βάσω Ανδρακάκου
Επιμέλεια σκηνικών: κ. Άννα-Μαρία Κουρμούλη
Επιμέλεια ηλεκτρονιού λευκώματος, προγράμματος, προβολών: κ. Κατερίνα Μυτακίδη
Συντονισμός εκδήλωσης: κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου