Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αισθητικό Δάσος Υμηττού, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Ήλιος, ο Hλιάτορας", από τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Σκοπός τού προγράμματος ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Μέσα από βιωματικές δράσεις και θεατρικό παιχνίδι οι μαθητές γνώρισαν τα χαρακτηριστικά και τη θέση τού ήλιου στο ηλιακό μας σύστημα, έμαθαν τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά και κατανόησαν την καθοριστική σημασία τού ήλιου για τον κύκλο τής ζωής τού δάσους, μέσω τής Λογοτεχνίας και των Φυσικών Επιστημών.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, έπαιξαν παιχνίδια, συνεργάστηκαν, πειραματίστηκαν με τη χρήση τής πυξίδας και έμαθαν να βρίσκουν τα σημεία τού ορίζοντα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στα μονοπάτια τού δάσους, όπου οι μαθητές ενεργοποίησαν τις αισθήσεις τους, ανακάλυψαν νέους ήχους και παρατήρησαν από κοντά τους «μικρούς φίλους», τα ζώα τού δάσους.