Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία των ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Μελέτης Περιβάλλοντος τα παιδιά επισκέφθηκαν το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον». Συζήτησαν για τα σπάνια ζώα τού πλανήτη μας και για τα ζώα που μπορεί κανείς να παρατηρήσει με το μικροσκόπιο. Προβληματίστηκαν για τα ζώα υπό εξαφάνιση, για τους λόγους που πλήττονται οι βιότοποι και αναλογίστηκαν την ευθύνη που έχουμε εμείς οι άνθρωποι για την προστασία τού «σπιτιού» μας, που δεν είναι άλλο ταπό το φυσικό μας περιβάλλον...

Επιστρέφοντας στην τάξη οι μαθητές φιλοτέχνησαν σελιδοδείκτες με ζώα υπό εξαφάνιση.
Οι σελιδοδείκτες, με το σύνθημα «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σώσουμε τα ζώα… », θα στολίζουν τα βιβλία των παιδιών, υπενθυμίζοντάς τους πως κάθε ζωικό είδος αποτελεί ένα ανεκτίμητο κομμάτι τού οικοσυστήματός μας.