Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα «Αλλάζουμε εμείς, όχι το κλίμα», οι μαθήτριες και μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Πυροσβεστικό Σώμα, στον προαύλειο χώρο τού Σχολείου.

Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά πώς είναι εξοπλισμένο και πώς λειτουργεί ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς και πώς είναι η στολή των πυροσβεστών αλλά και ποια εξαρτήματα χρησιμοποιούν για να προστατεύονται κατά την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Στη διάρκεια τού προγράμματος μεγάλη έμφαση δόθηκε στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται σε ένα κτήριο (στο σπίτι, στο σχολείο κ. λπ.) για την προστασία από τη φωτιά και τις συνέπειές της.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πώς πρέπει να προστατεύονται τα παιδιά από μια φωτιά ανάλογα με τον χώρο που βρίσκονται.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθήτριες και οι μαθητές αναγνώρισαν τη σημαντική προσφορά τού Πυροσβεστικού Σώματος και απέκτησαν βασικές γνώσεις πυροπροστασίας.