Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής Φιλαναγνωσίας και τής θεματικής ενότητας "Πάμε μια βόλτα στο διάSTEAMα;" τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού επεξεργάστηκαν το χριστουγεννιάτικο λογοτεχνικό βιβλίο «Ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων;» τού βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη.

Έτσι, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 τα παιδιά υποδέχτηκαν στη Βιβλιοθήκη των  Σχολείων τη συγγραφέα και συνεργάτιδα των εκδόσεων Καλέντη κ. Εύη Γεροκώστα και παρακολούθησαν μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη βιβλιοπαρουσίαση! Με παραστατική αφήγηση που συνδύαζε τη μουσική, τον χορό και το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ήρωες τού παραμυθιού και ταξίδεψαν με έναν μαγικό τρόπο στον πλανήτη των Χριστουγέννων, τον πλανήτη τής αγάπης, τής φιλίας και τής συνεργασίας, τη Γη μας! Με τη συνοδία μελωδικών ήχων από αυτοσχέδια μουσικά όργανα η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά ιστορίες προφορικής παράδοσης από τα τέσσερα σημεία τού πλανήτη μας που άκουσε, διάβασε ή μετάφρασε. Το αφηγηματικό δρώμενο συμπλήρωσαν διαδραστικά παιχνίδια που κέντρισαν τη ζωηρή φαντασία των παιδιών.

Στο τέλος, οι μικροί μαθητές παρουσίασαν τις εικαστικές τους δημιουργίες. Ο ήρωας τού παραμυθιού, η εικονογράφηση, τα οικολογικά μηνύματα, οι συμβολισμοί και τα χριστουγεννιάτικα νοήματα τού βιβλίου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές που φιλοτέχνησαν ατομικές και ομαδικές εργασίες. Η χρυσόσκονη των Χριστουγέννων πασπάλισε τις καρδιές τους και η Βιβλιοθήκη τού Σχολείου πλημμύρισε με ευχές και με τις φωνές των παιδιών που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.