Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα τής ενότητας "Εγώ κι εσύ … Είμαστε ομάδα δυνατή!", επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ.

Σκοπός τής επίσκεψης ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις εικαστικές δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών και να ανακαλύψουν πώς οι τέχνες γίνονται τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, ιδεών και βιωμάτων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη τού Μουσείου, όπου θαύμασαν πίνακες ζωγραφικής και εικαστικά έργα σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης. Στη συνέχεια, περπάτησαν στους κρυφούς κήπους και στις αυλές τού κτήματος που φιλοξενούν μια πλούσια συλλογή μεσογειακών φυτών, ώσπου έφτασαν στο επιβλητικό Πυργί, το σπίτι τού Ίωνα Βορρέ.

Στο τέλος, τα παιδιά συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι συναισθημάτων. Αντλώντας έμπνευση από τα χρώματα, τα υλικά, τους τρόπους και τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι πιο σημαντικοί ζωγράφοι τής συλλογής τού Μουσείου, οι μαθητές φιλοτέχνησαν τα δικά τους έργα και έδωσαν εικόνα στα δικά τους συναισθήματα.

Τα γλυπτά, οι πίνακες ζωγραφικής, τα σκηνικά από θεατρικές παραστάσεις και ο προαύλιος χώρος με τα ψηλά κυπαρίσσια και τα πεύκα έκαναν την επίσκεψη να μοιάζει με παραμύθι τού περασμένου αιώνα.