Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄ και Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στις 6 Δεκεμβρίου 2023, την αθλητική κινηματογραφική παραγωγή-ντοκιμαντέρ «Τα Όριά μας», στον κινηματογράφο "Δαναό", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

Η ταινία η οποία είχε πρωταγωνιστή τον παραολυμπιονίκη Γιάννη Χατζήμπεη, τριαθλητή μαραθωνίων αποστάσεων (Ironman), πήρε σημαντική διαθνή διάκριση ανάμεσα στις καλύτερες αθλητικές ταινίες για το 2022.Αναφέρεται στον μαραθώνιο αγώνα Τριάθλου (Ironman) που ολοκλήρωσε o πρώτος και μοναδικός Έλληνας αθλητής με αναπηρία, αλλά και στην επίδραση τού αθλητισμού σε μια οικογένεια που συσφίγγει τις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Μετά την προβολή τής συγκινητικής και αυτοβιογραφικής ταινίας οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κ. Γιάννη Χατζήμπεη και να συζητήσουν μαζί του με μεγάλη αμεσότητα για την αναπηρία, για την έννοια τής διαφορετικότητας και τής αποδοχής της και για τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου.

Διδάχθηκαν, επίσης, πώς να ξεπερνούν τις δυσκολίες κάθε στιγμής, καθώς και την αξία τής φιλίας, τής ενθάρρυνσης, τού σεβασμού, τής εμπιστοσύνης. Τέλος, συνειδητοποίησαν ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, να έχουμε θέληση καιυπομονή και να προετοιμαζόμαστε σωστά, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

image001