Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με θέμα «Οδηγώ και περπατώ - Σωστά κυκλοφορώ».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Εργαστήριο Δεξιοτήτων τής θεματικής ενότητας «Ζω καλύτερα - Ευ ζην», στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπονούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ταξιδεύω κι οδηγώ με τον ΚΟΚ για οδηγό».

Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη παρουσίαση με σκοπό να κατανοήσουν τους κανόνες τής οδικής συμπεριφοράς και να αναπτύξουν δεξιότητες ασφαλούς μετακίνησης, αντίληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων στον δρόμο. Στη συνέχεια, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση, εξέφρασαν σκέψεις και μοιράστηκαν τα βιώματά τους και έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στον δρόμο και πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.

Στο δεύτερο μέρος τού προγράμματος ξεναγήθηκαν στη συλλογή αυτοκινήτων τού μουσείου, όπου θαύμασαν τα μοναδικά και σπάνια εκθέματα τής παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Γνώρισαν την εξέλιξη των 4 τροχών, από τα τέλη τού 1800 μέχρι τα τέλη τού προηγούμενου αιώνα.

Σε όλη τη διάρκεια τής επίσκεψης το ενδιαφέρον των μαθητών παρέμεινε αμείωτο, ενώ έκδηλος ήταν και ο ενθουσιασμός τους.