Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, η παρουσίαση τού διαθεματικού πολιτιστικού προγράμματος με θέμα "Πάμε μια βόλτα στο διάSTEAMα;" που εκπόνησαν εφέτος οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού.

Τη φετινή χρονιά, με αφορμή το διαστημικό πρόγραμμα "Άρτεμις" και τη συμμετοχή τού Σχολείου μας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τίτλο "Από τη Μυθολογία στο Διάστημα", στο πλαίσιο τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης πραγματοποίησαν ένα ταξίδι εξερεύνησης τού διαστήματος, γνώρισαν τον κόσμο των άστρων και των πλανητών, ανακάλυψαν τη μαγεία τού νυχτερινού ουρανού μέσα από τους μύθους των αστερισμών και συνέλεξαν πληροφορίες για τις διαστημικές αποστολές που ταξίδεψαν στο διάστημα.

Η σκηνή τού Θεάτρου στολίστηκε με ένα ευφάνταστο "διαστημικό" σκηνικό, οι μαθήτριες και οι μαθητές φόρεσαν τις πολύχρωμες στολές τους, απέδωσαν με εκφραστικότητα το θεατρικό δρώμενό τους "Με τη δική μας αποστολή το Φεγγάρι θα σωθεί!" και μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο τού διαστήματος με οδηγό την αξία τής φιλίας και τής συνεργασίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ερμηνεύοντας τραγούδια σχετικά με το Διάστημα, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Μαρίνας Τζούλη. Τέλος, στο κεντρικό χολ τού Σχολείου στήθηκε έκθεση εικαστικών έργων και κατασκευών SHTEAM των μαθητών.

Την επιμέλεια τής εορτής είχαν οι δασκάλες τής Β΄ τάξης κ. Αθηνά Γιαννάκη και Κατερίνα Ζαλώνη.
Η διδασκαλία των ρόλων και η σκηνοθεσία έγιναν από την καθηγήτρια τής Θεατρικής Αγωγής κ. Βασιλική Μουρίκη. Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Άννα Μαρία Κουρμούλη και τα χορευτικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Χριστίνα Αυλίχου. Την επιμέλεια τής προβολής είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κατερίνα Μυτακίδη. Τον Συντονισμό τής εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου.