Αρσάκεια Ιωαννίνων
EU Code Week School Label 2024-2026  

Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού επιβραβεύτηκε με την «Ετικέτα Σχολείου Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα» (EU Code Week School Label) για τη χρονική περίοδο 2024-2026! Αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά που κατέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών τού σχολείου μας και κυρίως η Δρ Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών, EU CodeWeek Leading Teacher, Scientix Ambassador, η οποία οργάνωσε και συντόνισε τη σημαντική προσπάθεια.

«eTwinning School Label» για το Σχολείο μας!

Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού βραβεύτηκε με την eTwinning School Label 2024-2025 (Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2024-2025) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τού eTwinning.

Διακρίσεις σε ρητορικούς αγώνες  Ο ενιαίος Απογευματινός Όμιλος Ρητορικής των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, μετά από μια επιτυχημένη πορεία με σημαντικές διακρίσεις και προκρίσεις σε όλα τα αγωνίσματα κατά τους 14ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες, το προηγούμενο σχολικό έτος, συνεχίζει και φέτος δυναμικά τη δράση του με περισσότερη εξωστρέφεια.  Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές τού ομίλου συμμετείχαν με μια μικτή αντιπροσωπευτική ομάδα (Α΄ Λύκειο, Β΄ Λύκειο, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο) στους Ι΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, εκπροσωπώντας τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού ανάμεσα σε 26 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από όλη την Αττική.  Στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων η ομάδα μας σημείωσε νίκη στον δεύτερο γύρο, επιτυγχάνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα στη συγκεντρωτική κατάταξη των σχολείων και αποσπώντας θετικά σχόλια για την παρουσία και το ήθος τους. Από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχαν οι μαθήτριες Μελακοπούλου Φαίδρα και Τσόχου Ελένη.  Ακόμη, εξαιρετική ήταν η παρουσία τού ομίλου στο ατομικό αγώνισμα τού Προτρεπτικού Λόγου, καθώς μέλος της αποστολής κατέλαβε τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη, ενώ τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού κατέκτησαν, επιπλέον, την 1η θέση με τη μαθήτρια τού Α΄ Λυκείου Μαρία-Αικατερίνη Ντούνη, η οποία έφερε την πρωτιά στο Γυμνάσια Ψυχικό ανάμεσα σε 42 δηλωμένες συμμετοχές, μετά από σημαντική πρόκριση στον τελικό απευθείας από τον πρώτο γύρο, χωρίς ενδιάμεσο αγώνα.  Τους μαθητές προετοίμασαν η υπεύθυνη τού Ομίλου Ρητορικής Τέχνης για τα Λύκεια, φιλόλογος κ. Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια, και απόφοιτο των Σχολείων μας, κ. Μαρία-Αγγελική Γερασίμου, ενώ η κ. Δημητρακοπούλου συνόδευσε και το διήμερο την αποστολή λαμβάνοντας μέρος και ως κριτής στους Αγώνες.  Οι νεαροί ρήτορες τού ομίλου θα συνεχίσουν να ασκούνται στον δημόσιο λόγο ως μέσο έκφρασης αλλά και κατάκτησης χρήσιμων δεξιοτήτων, με την ίδια απτόητη διάθεση, μέχρι την επόμενη διοργάνωση!

Ο ενιαίος Απογευματινός Όμιλος Ρητορικής των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, μετά από μια επιτυχημένη πορεία με σημαντικές διακρίσεις και προκρίσεις σε όλα τα αγωνίσματα κατά τους 14ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες, το προηγούμενο σχολικό έτος, συνεχίζει και φέτος δυναμικά τη δράση του με περισσότερη εξωστρέφεια.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας των Αρσακείων Σχολείων

Τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία διοργάνωσαν για πρώτη φορά Διαγωνισμό Ορθογραφίας, μόνο για τους μαθητές των Σχολείων μας. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί πρόταση τού προέδρου των Αρσακείων Σχολείων καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και πηγάζει από την έγνοια του για τα γλωσσικά μας θέματα. Μέσω τού διαγωνισμού αυτού ο πρόεδρος τής ΦΕ πιστεύει ότι θα προστεθεί μια ακόμη ψηφίδα στο αξιόλογο έργο που επιτελείται στα Σχολεία μας για την καλλιέργεια και την κατάκτηση τής μητρικής μας γλώσσας.

Βράβευση μαθητών στο eTwinning "Transform Learning Competition”

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στο πλαίσιο της Ζώνης Τεχνών και Επιστημών "Τεχνητή νοημοσύνη στο σύγχρονο σχολείο" και του ευρωπαϊκού eTwinning έργου "Exploring AI in the classroom" με υπεύθυνη καθηγήτρια τη δρα Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών συμμετείχαν στο έργο "Transform Learning: PBL, Coding and AI for Sustainability & Inclusion" υλοποιώντας το εκπαιδευτικό σενάριο "Save the planet" (μετάφραση στα ελληνικά "Σώστε τον πλανήτη").

Επιβράβευση των μαθητών μας σε ευρωπαϊκό eTwinning έργο

Το ευρωπαϊκό e Twinning έργο με τίτλο “Let's Explore the World of Technology" απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία STEM στον 17ο Εθνικό Διαγωνισμό e Twinning.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων στο Μπακού τού Αζερμπαϊτζάν

Από τις 2 έως τις 15 Αυγούστου 2023 η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Χρυσούλα-Μαρίνα Παπαδημητρίου συμμετείχε στην ελληνική αποστολή που έλαβε μέρος στην 99η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (EYP) στο Μπακού τού Αζερμπαϊτζάν.

Βραβείο στην κατηγορία STEM στον 17ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

Το ευρωπαϊκό eTwinning έργο με τίτλο “Let's Explore the World of Technology" (πατήστε εδώ) απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία STEM στον 17ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning.

Χάλκινο μετάλλιο  στην υδατοσφαίριση

"Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα."  
Καβάφης

3η θέση στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου 

Η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Βικτώρια-Λυδία Μαχαίρα-Christensen κατέλαβε τη 3η θέση στα 1.500μ στους 34ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που  διοργανώθηκαν από το ΣΕΓΑΣ και διεξήχθησαν στη Μήλο.