Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, ομάδα μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που διαμένουν στα Ολυμπιακά ακίνητα στο Γαλάτσι, όπου λειτουργεί κέντρο υποδοχής προσφύγων. 

Ακολουθεί αφήγηση τής δράσης από μαθήτρια τού σχολείου.

"Στην αρχή τής σχολικής χρονιάς 2015-2016, η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Αμαλία Μαυροειδή μίλησε στους μαθητές τού Σχολείου για την ανθρωπιστική δράση που θα πρέπει να αναλάβει το Αρσάκειο για τους πρόσφυγες οι οποίοι διέρχονται από την χώρα μας.
Από εκείνη τη στιγμή οι ιδέες στο μυαλό μου για το πώς θα μπορούσα να βοηθήσω διαδέχονταν η μία την άλλη.
Έτσι, όταν ξεκίνησε στο σχολείο μας η συλλογή των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, μαζί με τη συμμαθήτριά μου Αντωνία Νικολοπούλου, αναλάβαμε την ενημέρωση του Α’ Γυμνασίου, το οποίο ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, μαζί με μια ομάδα συμμαθητών μου που πρωταγωνίστησαν στην όλη διαδικασία, φορτώσαμε ό,τι είχαμε συγκεντρώσει στο λεωφορείο και αναχωρήσαμε για τα Ολυμπιακά ακίνητα στο Γαλάτσι, όπου λειτουργεί κέντρο υποδοχής των προσφύγων.
Μας συνόδευαν η διευθύντρια κα Αμαλία Μαυροειδή και ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος.
Όταν φτάσαμε μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος μας έδωσε οδηγίες ώστε να είμαστε διακριτικοί απέναντι στους πρόσφυγες. Στη συνέχεια ξεφορτώσαμε τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα μεταφέραμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Γύρω μας, έπαιζαν τα παιδιά των προσφύγων. Στους μεγαλύτερους διέκρινες την αγωνία στα πρόσωπά τους. Σε λίγες μέρες θα έφευγαν από εκεί για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Νομίζω πως κάναμε το ελάχιστο αλλά αναγκαίο, για να συμβάλλουμε στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων που ζουν ήδη την τραγωδία της προσφυγιάς με ένα μέλλον αβέβαιο.
Ας ελπίσουμε οι ισχυροί της γης να βρουν επιτέλους τις λύσεις, για να σταματήσει αυτή η οδυνηρή κατάσταση, η οποία συνεχίζει να εκτυλίσσεται και στο Αιγαίο μας ως τραγωδία.
Το σχολείο μας θα είναι πάντοτε αρωγός στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, καθώς έχει ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών σε θέμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης."