Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα «αόρατα παιδιά» και η πραγματικότητα

Η 12η Ιουνίου είναι αφιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου 1.2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες. Ειδικότερα η 12η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Αφρικής που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ μικρή ηλικία και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό FORENSICS

Το Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΈΝΤΕΧΝΟΥ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2021 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φορένσικς με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM από τις 01-04-2021 έως τις 04-04-2021. Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. των σχολικών μονάδων – μελών του PFA όλης της χώρας.

1η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

«Να γίνεις γονέας είναι εύκολο, να είσαι όμως γονέας είναι δύσκολο!»

Υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας το πρόγραμμα του A΄ Aρσακείου Λυκείου Ψυχικού «Ελλάς – Ρωσία 1821»

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς την Διευθύντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με αφορμή το πρόγραμμα «Ελλάς-Ρωσία 1821» που εκπονεί το Σχολείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόγραμμα Pulchra - Διαδικτυακή ημερίδα: «open schooling together»

Υλοποίηση υποθέματος με τίτλο:
«Η σφραγίδα του σχολείου μας στην ταυτότητα της πόλης»

Εκπαιδευτικό προφίλ του σχολείου:
Εξειδίκευση, τεκμηρίωση, όραμα

Κύριοι μαθησιακοί στόχοι: Καινοτομία, έμπνευση, εφεύρεση

Η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα (1821) έχει σχέση με το Αρσάκειο!

Η Σάλπιγξ Ελληνική, η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821! - Δωρεά της εταιρείας Alter Ego στους μαθητές του σχολείου μας.

Συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (πατήστε εδώ) αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά.

19 Απριλίου – Ημέρα Φιλελληνισμού

Η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε με προεδρικό διάταγμα ως Ημέρα Φιλελληνισμού ύστερα από σχετική πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημητρίου Σιούφα. Με τον όρο Φιλέλληνες έμειναν γνωστοί πολίτες και στρατιωτικοί κυρίως από την Ευρώπη που βοήθησαν στην προετοιμασία και στην ευτυχή εξέλιξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 είτε μέσω της συμμετοχής τους στις πολεμικές επιχειρήσεις, είτε με χρήματα, είτε δημιουργώντας γραπτά και έργα τέχνης, είτε με άλλες δράσεις που σκοπό τους είχαν να προβάλουν την ελληνική προσπάθεια στο εξωτερικό.

Πολιτιστική Κληρονομιά  Παρελθόν, παρόν, μέλλον

Πολιτιστική Κληρονομιά: Παρελθόν, παρόν, μέλλον


Η 18η Απριλίου κάθε χρόνο έχει οριστεί από την Ουνέσκο και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ως Παγκόσμια Ημερά Μνημείων και Τοποθεσιών. Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ώστε να προωθηθεί η υπόθεση προστασίας και ένταξής τους στη σύγχρονη κοινωνική πολιτιστική και οικονομική ζωή.