Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ενημερωτικές τηλεσυναντήσεις εκπαιδευτικής & επαγγελματικής ενημέρωσης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις του κ. Παντελή Κατηνιώτη, καθηγητή – Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τους μαθητές των τριών Ομάδων Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης. Μέσω των τηλεσυναντήσεων αυτών επιδιώχθηκε η ενδελεχής και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας σχετικά με τις Σχολές και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στα οποία οδηγεί η φοίτηση σε καθεμία από τις τρεις Ομάδες Προσανατολισμού, προκειμένου να ενδυναμωθούν τα κίνητρά τους για μελέτη και να ενισχυθεί η προσήλωσή τους στην επίτευξη των στόχων τους. 

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση γονέων

Η διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση τις Τετάρτες 14 και 21 Οκτωβρίου 2020. με τους γονείς των μαθητών τής Α΄ τάξης.

Ο «ψηφιακός μαθητής» και οι μαθητικές κοινότητες. 8 χρόνια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Εκλογές 5μελών & 15μελών οργάνων

Οι μαθητικές κοινότητες είναι καθαρά παιδαγωγικός θεσμός και συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελούν τον χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο, κύτταρο δημοκρατικής ζωής, όπου με το διάλογο οι μαθητές, με πνεύμα συνεργασίας, ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία και στη συμμετοχή τους στα κοινά, προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που τους αφορούν. Έτσι αναδεικνύονται σε υπεύθυνα άτομα με αναπτυγμένη δυνατότητα να κρίνουν και να εκτιμούν τη σημασία και το νόημα κάθε δραστηριότητας στο πλαίσιο του σχολείου.

Ιστορίες μαθηματικής αναζήτησης
Μόλις κυκλοφόρησε ένα ξεχωριστό βιβλίο του καθηγητή Νίκου Ε. Καντεράκη, που διδάσκει Μαθηματικά στο Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού.

Σεμινάριο «Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού»

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού A΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον χώρο τής σύγχρονης οικονομίας.

Ενημερωτικές συναντήσεις με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φ.Ε.

Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού  Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις τού κ. Γεώργιου Γεωργουλέα, σχολικού ψυχολόγου, και τού κ. Παντελή Κατηνιώτη, καθηγητή-συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τους μαθητές όλων των τμημάτων τής Γ΄ και τής Α΄ τάξης τού Σχολείου.

Η Επιστήμη των Χριστουγέννων...

Την Παρασκευή στις 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού βιωματικό δρώμενο με θέμα «Η Επιστήμη των Χριστουγέννων», στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών. 

Στο 14ο CGSMUN Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών των Σχολών Κωστέα Γείτονα

Δεκαοχτώ μαθητές των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού, μέλη τού Απογευματινού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού MUN DEBATE CLUB και του πρωινού τμήματος Ζώνης Πολιτισμού TEAM TO LEAD τής Β΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στο 14ο CGSMUN, Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, που διεξήχθη 6-8 Δεκεμβρίου 2019 στις σχολές Κωστέα Γείτονα, εκπροσωπώντας ως διπλωμάτες το Βέλγιο και την Αίγυπτο σε θέματα τής ημερήσιας διάταξης και με γενικότερο θέμα "Cyber Governance".

Συμμετοχή στη "Βραδιά τού ερευνητή" 

Η «Βραδιά τού Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση τού κοινού με τον κόσμο τής έρευνας.
Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή τού Σεπτεμβρίου, διοργανώνεταιι η εκδηλώση «Βραδιά τού Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη.

Διεθνής Συνδιάσκεψη τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Εντυπώσεις μαθήτριας  τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων: