Αρσάκεια Ιωαννίνων
7η Διεθνής Προσομοίωση Συνεδριάσεων του ΟΗΕ των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων (ATSMUN)

Τη Σουηδία εκπροσώπησαν φέτος 7 μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στην 7η Διεθνή Προσομοίωση Συνεδριάσεων τού ΟΗΕ (ATSMUN) των Αρσακείων Πατρών.

«Δούρειοι… γρίφοι»

Όταν οι επιστήμες κρύβονται… μέσα στο παιχνίδι!
Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στο Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον παγκοσμίου φήμης γριφολόγο-μαθηματικό κ. Πανταζή Χούλη, με θέμα: «Δούρειοι… γρίφοι».

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2021

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (πατήστε εδώ) εορτάστηκε επίσημα για το φετινό σχολικό έτος 2021-2022, και για 9η συνεχή χρονιά, κατά το διάστημα 9-24 Οκτωβρίου 2021.

"Let’s Explore the World of Technology" - Νέο έργο e-Twinning

Το σχολικό έτος 2021-2022 το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό έργο e-Τwinning «Let’s explore the World of Technology”.

Πώς γεννιέται ο ηρωισμός

«Στο εξής πρέπει να λέμε όχι ότι οι Έλληνες πολεμούν σας ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953 (σε ραδιοφωνικό του μήνυμα, σχετικά με τις νίκες των Ελλήνων στον πόλεμο της Αλβανίας του 1940 –η γνησιότητα της φράσης αμφισβητείται, αλλά υπάρχει σχετική ηχογράφηση).
Παροιμιώδης έμεινε στην ιστορία η φράση αυτή που αποδόθηκε στον Βρετανό Πρωθυπουργό για τους Έλληνες. Ακόμα και αν αμφισβητείται η γνησιότητα ή η πατρότητά της, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ σε τηλεγράφημά του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό έγραψε αναφερόμενος στο αδούλωτο φρόνημα και τον ηρωισμό των Ελλήνων: «οι Έλληνες κέρδισαν τον θαυμασμό όλων των ελεύθερων λαών του κόσμου».

Συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς τής Α΄ τάξης

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς των μαθητών τής Α΄τάξης τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

26 Σεπτεμβρίου 2021, Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών:  20 χρόνια από τη καθιέρωση του εορτασμού της

Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από τη καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Κάθε χρόνο την ημερομηνία αυτή ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σχολεία, πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες από όλη την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν τη γλωσσική πολυμορφία διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό FORENSICS

Το Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΈΝΤΕΧΝΟΥ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2021 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φορένσικς με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM από τις 01-04-2021 έως τις 04-04-2021. Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. των σχολικών μονάδων – μελών του PFA όλης της χώρας.

Υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας το πρόγραμμα του A΄ Aρσακείου Λυκείου Ψυχικού «Ελλάς – Ρωσία 1821»

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς την Διευθύντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με αφορμή το πρόγραμμα «Ελλάς-Ρωσία 1821» που εκπονεί το Σχολείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόγραμμα Pulchra - Διαδικτυακή ημερίδα: «open schooling together»

Υλοποίηση υποθέματος με τίτλο:
«Η σφραγίδα του σχολείου μας στην ταυτότητα της πόλης»

Εκπαιδευτικό προφίλ του σχολείου:
Εξειδίκευση, τεκμηρίωση, όραμα

Κύριοι μαθησιακοί στόχοι: Καινοτομία, έμπνευση, εφεύρεση