Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (10 - 18 Οκτωβρίου 2015) με πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων που είχαν επίκεντρο τον Προγραμματισμό και γενικότερα την Επιστήμη των Υπολογιστών. Οι δραστηριότητες είχαν σκοπό να ωθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού, με έναν παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο, βοηθώντας τους να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Ο προγραμματισμός θεωρείται ένα από τα σημαντικά κλειδιά για το μέλλον των παιδιών μας. Στον 21ο αιώνα η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην εκμάθηση τής απλής χρήσης εργαλείων και εφαρμογών περιορισμένου ειδικού σκοπού, αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη τής κοινωνίας τής πληροφορίας και της επικοινωνίας "να μαθαίνει πώς να μαθαίνει", να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις ιδέες και τα οράματά του.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κινημάτων Προγραμματισμού ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης τής κοινωνίας στην ανάγκη προετοιμασίας των μαθητών και αυριανών πολιτών για τον 21ο αιώνα. Η ιδέα είναι να προβληθεί η αξία τού προγραμματισμού και να απομυθοποιηθεί η δυσκολία απόκτησης δεξιοτήτων πληροφορικής για εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.
Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα κώδικα»
Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Αμαλίας Μαυροειδή, πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, από την δρα Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής-Φυσικών Επιστημών, ομιλία και προβολή παρουσίασης, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ.