Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στην "Ώρα τού Κώδικα", στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Εβδομάδας Κώδικα (7-13 Δεκεμβρίου 2015).
Η "Ώρα τού Κώδικα" είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει προσεγγίσει ήδη δεκάδες εκατομμυρίων μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες, με βασικό σύνθημα «Προγραμματισμός για όλους. Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν».
Σκοπός τής Παγκόσμιας Εβδομάδας Κώδικα είναι να έρθουν μαθητές, γονείς και κοινωνία πιο κοντά στην Επιστήμη των Υπολογιστών, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα με τι ασχολείται αυτή και σε τι διαφέρει από την απλή χρήση των ΤΠΕ. Η Επιστήμη των ΥπολογιστώνΙ μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για σχεδόν οποιαδήποτε καριέρα ή επάγγελμα και ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από την εκμάθηση των αρχών και γνώσεων τής Επιστήμης των Υπολογιστών και τής Πληροφορικής.
Οι μαθητές, λοιπόν, ενεπλάκησαν ενεργά σε ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον προγραμματισμό και γενικότερα την Επιστήμη των Υπολογιστών, υπό την καθοδήγηση τής δρος Γλέζου Κατερίνας, καθηγήτριας Πληροφορικής-Φυσικών επιστημών, και τού κ. Μακρυπόδη Διονύση, καθηγητή Πληροφορικής-Μαθηματικών.
Δείτε την αφίσα εδώ.