Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα στις 15 Φεβρουαρίου 2016 μαθητές  τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου  Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στην ανάπλαση τού χώρου στη συμβολή των δρόμων Γεννηματά και Τρίτση στο Χαλάνδρι. 
Εξοπλισμένοι με κέφι, ακολούθησαν τις υποδείξεις των έμπειρων γεωπόνων και με χρήσιμους βοηθούς τους πρόθυμους κηπουρούς τού δήμου, έδωσαν ζωή στον χώρο φυτεύοντας σχεδόν 70 δέντρα και θάμνους.
Κάθε χρόνο γινόμαστε απλοί παρατηρητές τής καταστροφής των δασών μας, τής ρύπανσης τού περιβάλλοντος και τής υποβάθμισης τής ποιότητας ζωής μας. Η λύση βρίσκεται μπροστά μας, έξω από το σπίτι μας, στο πεζοδρόμιο και στο γειτονικό μας πάρκο. Ο κάθε ένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε να ομορφήνουμε τον χώρο γύρω μας και να τιμήσουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Γείτονες, φίλοι, συμμαθητές, πολίτες όλων των ηλικιών έχουμε την λύση.
Η εθελοντική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δύο ερευνητικών εργασιών τού Σχολείου με θέματα τον εθελοντισμό  και το περιβάλλον και με  υπεύθυνους καθηγητές,αντίστοιχα, τον κ. Βύρωνα Χαμηλοθώρη, καθηγητή Φυσικής και τον κ. Διονύση Μακρυπόδη, καθηγητή Πληροφορικής.