Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις του κ. Παντελή Κατηνιώτη, καθηγητή – Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τους μαθητές των τριών Ομάδων Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης. Μέσω των τηλεσυναντήσεων αυτών επιδιώχθηκε η ενδελεχής και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας σχετικά με τις Σχολές και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στα οποία οδηγεί η φοίτηση σε καθεμία από τις τρεις Ομάδες Προσανατολισμού, προκειμένου να ενδυναμωθούν τα κίνητρά τους για μελέτη και να ενισχυθεί η προσήλωσή τους στην επίτευξη των στόχων τους. 

maths 1

Ειδικότερα, στην αρχή της κάθε συνάντησης έλαβε χώρα παρουσίαση των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας ανά επιστημονικό πεδίο, καθώς και του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Εν συνεχεία, αναλύθηκαν λεπτομερώς στους μαθητές οι κατευθύνσεις/τομείς, ενδεικτικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών και οι τομείς απασχόλησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, στα οποία οδηγεί η Ομάδα Προσανατολισμού  που έχουν επιλέξει. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου οι μαθητές των δύο Τμημάτων που ανήκουν στον ιατρικό τομέα της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας παρακολούθησαν την ανάλυση των Τμημάτων του 3ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Υγείας και Ζωής, Παραϊατρικές Σπουδές και Γεωπονικές Σχολές).

diaitologia 1

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ο κ. Κατηνιώτης παρουσίασε τα Τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Πληροφορικής, Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικά Τμήματα) στους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Την ίδια ημέρα, οι μαθητές του πολυτεχνικού τομέα της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας παρακολούθησαν την ανάλυση των Τμημάτων του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικές Επιστήμες και Πολυτεχνικές Σχολές). Τέλος, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών παρακολούθησαν την παρουσίαση των Τμημάτων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (Νομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες). 


pliroforiki 1

Αδιαμφισβήτητα, οι ενημερωτικές αυτές διαδικτυακές συναντήσεις υπήρξαν ιδιαιτέρως ευεργετικές για τους μαθητές του Σχολείου μας, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν σύντομα σχετικά με την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους πορεία μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.