Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΈΝΤΕΧΝΟΥ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2021 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φορένσικς με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM από τις 01-04-2021 έως τις 04-04-2021. Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. των σχολικών μονάδων – μελών του PFA όλης της χώρας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα FORENSICS (DEBATE, Έντεχνα και Ρητορικά Αγωνίσματα στην Αγγλική Γλώσσα) υλοποιείται και φέτος στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού και Εκάλης.

Οι μαθητές του Α’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που διαγωνίστηκαν καθώς και τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν είναι:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΠΙΡΗΣΑΤάξη (Group Discussion, Impromptu)

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗΑΤάξη (Oral Interpretation-Dramatic, Original Oratory, Group Discussion)

Οι μαθητές μας εξασφάλισαν καλούς βαθμούς και ενδεικτικά αναφέρουμε τις θέσεις του μαθητή Γεώργιου Καμπίρη στο Group Discussion, 15ος στους 58 και της Στυλιανής Κυρίτση στο Oral Interpretation-Dramatic, 21η στους 38.

Στους Αγώνες εργάστηκαν εθελοντικά και οι μαθητές του Α’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού ΒΙΟΛΕΤΑ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗ – Β’ Τάξη και ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΑΝΑΚΗΣ – Α’ Τάξη.

Τους μαθητές μας υποστήριξαν με την παρουσία τους στις ενημερωτικές συναντήσεις και την εργασία τους ως κριτές, οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νεκταρία Παπαγεωργίου ( Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης) και Ελένη Γουλέ (Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού) καθώς και η απόφοιτη του Α’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού και πρώην συμμετέχουσα στο πρόγραμμα και τους διαγωνισμούς Δέσποινα Πετραδάκη.

Εκτός από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Forensics, το σχολείο συμμετείχε και στο Τουρνουά Debate και Αυθόρμητου Λόγου (Moraitis Cup) που διεξήχθη στη Σχολή Μωραϊτη, στις 15 – 17 Ιανουαρίου, διαδικτυακά με τον μαθητή

ΒΟΓΚΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (Α’ τάξη)

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μαρία Δημητροπούλου (Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού) και Έλενα Αποστολοπούλου (Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης), οι οποίες υποστήριξαν την προσπάθεια των μαθητών και ως κριτές κατά τη διάρκεια των Αγώνων.