Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς την Διευθύντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με αφορμή το πρόγραμμα «Ελλάς-Ρωσία 1821» που εκπονεί το Σχολείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στον χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρέσβης δηλώνει ότι η Πρεσβεία εκτιμά τις εκδηλώσεις που υλοποιεί το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού «και παραχωρεί σε αυτές την αιγίδα της».

Για το όλο πρόγραμμα ο Πρέσβης Αντρέι Μάσλοβ ενημερώθηκε από σχετική επιστολή της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αμαλίας Μαυροειδή και ανταποκρίθηκε άμεσα με τον χαιρετισμό και την παραχώρηση της αιγίδας της Πρεσβείας.

Μάλιστα, κάνει ειδική μνεία στο ιδρυτικό μέλος της Φ.Ε. Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο, γράφοντας τα εξής: «Μας τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ένας από τους ιδρυτές της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας - Αρσακείων Σχολείων ήταν ο Ρώσος διπλωμάτης ελληνικής καταγωγής, ευεργέτης Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος».

Επίσης, ο Ρώσος Πρέσβης ευχαριστεί το Σχολείο επειδή στο πλαίσιο του προγράμματος τιμά και τα 200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Τέλος, εύχεται «κάθε επιτυχία στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις».

Διαβάστε εδώ τον χαιρετισμό του Ρώσου Πρέσβη.

Δείτε εδώ το ιστολόγιο του A' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.


Δείτε το σχετικό βίντεο