Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (πατήστε εδώ) εορτάστηκε επίσημα για το φετινό σχολικό έτος 2021-2022, και για 9η συνεχή χρονιά, κατά το διάστημα 9-24 Οκτωβρίου 2021.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης τής κοινωνίας στην ανάγκη προετοιμασίας των μαθητών και αυριανών πολιτών για τον 21ο αιώνα.
Η βασική ιδέα είναι να προβληθεί η αξία του προγραμματισμού και να απομυθοποιηθεί η δυσκολία απόκτησης δεξιοτήτων Πληροφορικής για εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού σημειώνει λαμπρή επιτυχία χάρη στην τεράστια διεθνή κοινότητα εθελοντών, και υποστηρίζεται από τους επιλεγμένους πρεσβευτές, τους επικεφαλής εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας τής ΕΕ, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και τους συντονιστές στα υπουργεία Παιδείας (πατήστε εδώ).

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον προγραμματισμό και γενικότερα την Επιστήμη των Υπολογιστών.

Οι δραστηριότητες είχαν σκοπό να ωθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες προγραμματισμού, με έναν παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο, βοηθώντας τους να καλλιεργήσουν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο προγραμματισμός θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για το μέλλον των παιδιών μας.
Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας τής τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε υπολογιστικές δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Στον 21ο αιώνα η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην εκμάθηση τής απλής χρήσης εργαλείων και εφαρμογών περιορισμένου ειδικού σκοπού, αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη τής κοινωνίας τής πληροφορίας και τής επικοινωνίας "να μαθαίνει πώς να μαθαίνει", να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις ιδέες και τα οράματά του.

Στο συνεργατικό padlet με τίτλο "EU Code Week 2021 @ Arsakeia Schools" (πατήστε εδώ) μπορείτε να δείτε και να εμπνευστείτε από τα έργα των μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

Recursive art
https://codeweek.eu/view/382910/recursive-art

Make a chatbot - CODE WEEK CHALLENGE
https://codeweek.eu/view/407406/make-a-chatbot-code-week-challenge

Scratch4all
https://codeweek.eu/view/401270/scratch4all

"Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2021: Μαθαίνω να Προγραμματίζω - Προγραμματίζω για να μαθαίνω"
https://codeweek.eu/view/377960/efropaiki-evdomada-proghrammatismou-2021-mathaino-na-proghrammatizo-proghrammatizo-ghia-na-mathaino

MAKE PIXEL ART
https://codeweek.eu/view/424674/make-pixel-art

Η κοινότητα Scientix - Αξιοποιώντας το αποθετήριο πόρων Scientix
https://codeweek.eu/view/424551/h-koinotita-scientix-aksiopoiwntas-to-apothetirio-poron-scientix

Code Game: Help the Lynx collect pine cones!
https://codeweek.eu/view/408075/code-game-help-the-lynx-collect-pine-cones

Smart Classroom
https://codeweek.eu/view/407562/smart-classroom

Programming meets Music
https://codeweek.eu/view/407503/programming-meets-music

Μαθαίνω να προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής τής Γλώσσας"
https://codeweek.eu/view/407441/mathaino-na-proghrammatizo-sto-perivallon-diermineftis-tis-glwssas

Create your own masterpiece! - CODE WEEK CHALLENGE - L.E.T.W.O.T.
https://codeweek.eu/view/390681/create-your-own-masterpiece-code-week-challenge-letwot

Make a chatbot - CODE WEEK CHALLENGE - L.E.T.W.O.T
https://codeweek.eu/view/390476/make-a-chatbot-code-week-challenge-letwot