Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το επάγγελμα ενός ανθρώπου είναι πολύ σημαντικό γι΄ αυτόν, καθώς επιλέγει πάνω σε ποιο αντικείμενο θα ασχοληθεί σχεδόν σε όλη του τη ζωή.

Ποια είναι τα τα πιο σημαντικά επαγγέλματα τού μέλλοντος; Πως διαμορφώνεται ο χάρτης τής εκπαίδευσης και ποιες είναι οι προοπτικές για τους μαθητές μετά το Λύκειο;

"Πώς θα διαλέξω ένα επάγγελμα που θα με ικανοποιεί επαγγελματικά, οικονομικά αλλά και ψυχολογικά; Είναι πολλά αυτά που μου αρέσουν; Πώς πρέπει να ξέρω τι θέλω; Θα το καταλάβω νωρίς ή αργά; Μήπως φταίω εγώ; Μήπως οι γονείς μου; ΄Η μήπως το σχολείο; Κι αν είναι συνδυασμός πραγμάτων;"

Άρα ο δρόμος για την επιλογή γίνεται ακόμα πιο δύσβατος. Διασταυρώσεις και μονοπάτια ίσως να καθορίσουν το μέλλον των μαθητών.

Οι επιλογές είναι πολλές αλλά μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση οι μαθητές θα καταφέρουν να πάρουν τα εφόδια για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία, γιατί το μέλλον ανήκει και σε αυτούς που το προετοιμάζουν.

Απαντήσεις στα παραπάνω διλήμματα προσπάθησαν να δώσουν η Διευθύντρια τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού  κ. Αμαλία Μαυροειδή και ο καθηγητής τού ΣΕΠ κ. Παντελής Κατινιώτης στον ανοιχτό διάλογο που  πραγματοποιήθηκε  με γονείς και κηδεμόνες τής Α΄ και Β΄ τάξεις, στις 3 Οκτωβρίου 2022, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από τους γονείς των μαθητών  και από τους ίδιους τους μαθητές, σε ένα γεμάτο θέατρο, δείγμα τής αγωνίας αλλά και τού ενδιαφέροντος για το μέλλον.