Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας των μαθητικών εκλογών για την ανάδειξη των 5μελών και τού 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Οι εκλογές, αλλά και συνολικά η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στις μαθητικές κοινότητες είναι μια διαδικασία πολύ ουσιαστική που αφορά στη δράση αλλά και στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας, την άσκησή τους στη συλλογικότητα, στη συνεργασία, στη πρωτοβουλία στο να διαμορφώνουν, να εκφράζουν ελεύθερα και να υπερασπίζονται τη γνώμη τους, καθώς και να διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν.

Οι μαθητικές κοινότητες αποτελούν κύτταρο τής δημοκρατικής ζωής και προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα που τις αφορούν.
Έτσι, συμβάλλουν, μαζί με άλλους φορείς τού Σχολείου, στην άνοδο τού επιπέδου των σπουδών, στη καλλιέργεια των δημιουργικών κλίσεων, στη δημιουργία ενός Σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τής νεολαίας και τού τόπου.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα πραγματοποιήθηκαν στο Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, οι εκλογές των 5μελών συμβουλίων και, στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, οι εκλογές για την ανάδειξη τού 15μελούς συμβουλίου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν ομαλά, σε κλίμα δημοκρατικότητας και τα αποτελέσματα έγιναν αποδεκτά από όλη τη μαθητική κοινότητα.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Σχολείου εύχονται από καρδιάς να υπάρξει άριστη συνεργασία και  ανοιχτός διάλογος με τους εκλεγέντες για την επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στη σχολική κοινότητα.