Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 16 Νοεμβρίου 2022 το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και, συγκεκριμένα, μαθητές τής Β΄και Γ΄τάξης παρουσίασαν, στο θέατρο των Σχολείων, ένα αφιέρωμα για τα γεγονότα τού Πολυτεχνείου.

Οι μαθήτριες Λάμπρου Σταυρούλα, Κούτσα Χριστίνα, Κουρκουμέλη Αικατερίνη και Παπαματθαίου Αγγελική παρουσίασαν αναλυτικά τα γεγονότα εκείνων των ημερών, τα οποία εμπλουτίστηκαν με οπτικοακουστικό υλικό.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υποδιευθυντής τού Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Κατσιαδράμης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «… Και για να μην υπάρξουν ποτέ λοβοτομητές τής Ιστορίας θα πρέπει να πούμε ότι το Πολυτεχνείο ζει με τις πυρακτωμένες αλήθειές του. Δεν είναι ένα αλλά χιλιάδες. Όσοι και οι νέοι μιας γενιάς. Όσα τα λεπτά των τριών ημερών. Όσες οι ημέρες μιας ολόκληρης επταετίας. Δεν έγινε από το ίδιο ύφασμα, δεν είχε ποτέ το ίδιο χρώμα. Η εξέγερση δεν έγινε από τους πανταχού απόντες. Έγινε από μια νέα γενιά ενωμένη, αγκαλιασμένη και άοπλη. Ξέρουμε ποια ήταν τα τελευταία λόγια τους. «Είμαστε άοπλοι». Ξέρουμε ποια ήταν τα τελευταία σύμβολα που σηκώσανε. Η λευκή σημαία, ένα άσπρο πουκάμισο, σύμβολο μιας αθωότητας για να αφοπλίσουν και να αιχμαλωτίσουν τους φορείς τής βίας και τής βαρβαρότητας…»

Συγχαίρουμε τις μαθήτριές μας για τη παρουσίαση τής γιορτής, ενθυμούμενοι πάντα ότι μνήμη σημαίνει αντίσταση...