Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού επισκέφθηκε, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ο δρ Ευάγγελος Σμπράοςκαθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής στο Τμήμα Ειδικότητας Φ.Α. ΤΕΦΑΑ Αθηνών και, μεταξύ άλλων, μέλος τού Δ.Σ. τής Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και πρόεδρος τού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «Νίκη».

Την 3η και την 4η διδακτική ώρα συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες τής Β΄2 τάξης και την 5η και την 6η διδακτική ώρα με τις μαθήτριες και τους μαθητές των Β΄4 και Γ΄4 τάξεων. Αφορμή τής συνάντησης ήταν τα θέματα ρατσισμού και εθελοντισμού τα οποία αποτελούν θεματικές ενότητες στο μάθημα τής Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ο δρ Σμπράος άκουσε τις απόψεις των παιδιών για το θέμα τής αναπηρίας, τους ενημέρωσε για θέματα σχετικά με την αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας, τις δυνατότητές τους και τη στάση τής Πολιτείας απέναντί τους, και συζήτησε μαζί τους απαντώντας στις απορίες τους, διορθώνοντας και αποσαφηνίζοντας εσφαλμένες αντιλήψεις-στερεότυπα.

Η συνάντηση, από την οποία έμειναν πολύ ευχαριστημένα τα παιδιά, έκλεισε με την προτροπή τού ομιλητή να αναλάβουν εθελοντική δράση, προκειμένου και να προσφέρουν, αλλά και οι ίδιοι να αναπτυχθούν συναισθηματικά και να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες.