Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού τού Προσανατολισμού Υγείας και οι συνοδοί  καθηγητές κ. Μεταλληνός Θεόδωρος και Βεζυρόγλου Νικόλαος είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, το νέο «Αττικό Κτήριο» τής Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΚΙΣΑ) στο Αττικό Νοσοκομείο.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους διδασκαλίας και παρακολούθησαν πώς γίνεται η παράδοση των μαθημάτων στα μεγάλα αμφιθέατρα τής σχολής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον χώρο όπου λειτουργεί το σύγχρονο Εκπαιδευτικό Κέντρο Προσομοίωσης, στο οποίο διεξάγεται η πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων λειτουργών τού τομέα Υγείας.

Στην αίθουσα προσομοίωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να χειριστούν οι ίδιοι προσομοιωτές σύγχρονων μηχανημάτων λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής.

Κάθε μαθητής επέλεξε μια εικονική χειρουργική επέμβαση, όπως η βουβωνοκήλη, η αφαίρεση χολής, η ρήξη χιαστού και πολλές άλλες, και, χειριζόμενος τους προσομοιωτές, προσπάθησε να την φέρει εις πέρας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην θερμή υποδοχή εκ μέρους των γιατρών και τού προσωπικού τού πανεπιστημίου, οι οποίοι περιέβαλαν με ενδιαφέρον τους μαθητές και, με πολλή όρεξη, τους υπέδειξαν τον τρόπο χρήσης των μηχανημάτων, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν τη σημαντική προσπάθειά τους.

Θερμές ευχαριστίες στον κοσμήτορα τής Ιατρικής Σχολής κ. Εμμανουήλ Πικουλή που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία, στους χειρουργούς κ. Παραρά Ν. και Παπακωνσταντίνου, που με τόσο ενδιαφέρον καθοδήγησαν και συμβούλευσαν τους μαθητές, καθώς και στην κ. Εβίκα Καραμαγγιώλη, που πάντα στέκεται δίπλα στους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων, βοηθώντας στην οργάνωση εξαιρετικά χρήσιμων σεμιναρίων στον τομέα τής Υγείας.

Η πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης ολοκληρώνει τη γενικότερη δράση της παρουσίασης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προς τους τελειόφοιτους του Σχολείου μας,  και διοργανώθηκε για δεύτερη σχολική χρονιά από το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Α΄ Αρσακείου ΓΕΛ Ψυχικού το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.