Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές τού τμήματος Α΄2 τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού υποδέχθηκαν τη συγγραφέα Μαρία Μπαχά. Οι μαθητές είχαν μελετήσει στην τάξη –στο πλαίσιο τής βιωματικής διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων– το βιβλίο της «Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό» και εκπόνησαν εργασίες (διακαλλιτεχνικές, δημιουργικής γραφής και αξιοποίησης των Τ.Π.Ε.) που τους ανέθεσαν οι φιλόλογοι τού τμήματος κ. Σπ. Δημητρακοπούλου και Στ. Νάκη. 
Κατά τη συνάντησή τους με την κ. Μπαχά οι μαθητές συζήτησαν για την αφορμή τής συγγραφικής έμπνευσης, για τις δυσκολίες τής συγγραφής, για τη γοητευτική προσωπικότητα τού Διονύσιου Σολωμού, για τις άγνωστες πτυχές τής ζωής του και για τη Ζάκυνθο τής εποχής του
Στη συνέχεια παρουσίασαν στην κ. Μπαχά τις εργασίες τους, που αφορούσαν συγγραφή θεατρικού έργου με αφορμή το βιβλίο που μελέτησαν και δραματοποίησή του, εικαστικές αποτυπώσεις τής αστικής ενδυμασίας τής Ζακύνθου, δημιουργία ψηφιακού κόμικ και ψηφιακής αφήγησης με βάση ένα κεφάλαιο τού βιβλίου που τους κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον. 
Η συγγραφέας εντυπωσιάστηκε από την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα των μαθητών και εξέφρασε την επιθυμία να τους ξανασυναντήσει στο μέλλον.