Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 οι μαθητές των τμημάτων Γ΄5 και Γ΄6 τού Προσανατολισμού Οικονομίας - Πληροφορικής τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τη μόνιμη έκθεση τού Μουσείου τής Τράπεζας τής Ελλάδος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ακολουθώντας το ιστορικό νήμα τής παρουσίασης, αναζήτησαν τις ρίζες τού χρήματος στους αρχαίους χρόνους, παρακολούθησαν τη σταδιακή εισαγωγή και καθιέρωση διαφόρων μέσων συναλλαγής, έμαθαν για την εξέλιξη τού θεσμού των κεντρικών Τραπεζών, καθώς και την πορεία προς την ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση.

Ήρθαν σε επαφή με σειρά εφαρμογών πολυμέσων διαδραστικού χαρακτήρα και με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων μουσειολογικών πρακτικών.

Ενημερώθηκαν, επίσης, για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου, που διοργανώνει το Μουσείο για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου/Λυκείου, με τίτλο «Παντός κλίματος - Η ζωή μας στο μέλλον».

Ο εντυπωσιακός πλούτος των εκθεμάτων, αλλά και η εξαιρετική παρουσίαση από την εξειδικευμένη εκπρόσωπο τού Μουσείου μετέτρεψαν την επίσκεψη σε μια εμπειρία που συνδύασε γνώση και ψυχαγωγία.

Την οργάνωση τής επίσκεψης και τη συνοδία των παιδιών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ.  Άννα Μαυροειδή, Ειρήνη Τσαντάκη και Διονύσης Μακρυπόδης.