Αρσάκεια Ιωαννίνων

Γράφει ο Ραούλ Φολερώ:

Είδα αυτό το όνειρο. Ένας άνθρωπος παρουσιάζεται ενώπιον τού Κυρίου:

«- Δες, Θεέ μου, του έλεγε, τήρησα τον Νόμο Σου, δεν έκαμα τίποτε το αισχρό, το κακό ή το αντίθρησκο. 
    Κύριε, τα χέρια μου είναι καθαρά.
-  Ασφαλώς, ασφαλώς του απαντούσε ο καλός Θεός… Αλλά είναι άδεια».

Εδώ ο Γάλλος φιλόσοφος δίνει έμφαση στην έννοια τής αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη δεν έχει το χαρακτήρα τού αυθόρμητου και τού περιστασιακού, όπως η ελεημοσύνη, ούτε τη χροιά τής συγκατάβασης, όπως η συμπόνοια.

Είναι ήθος ευθύνης και ανθρωπιάς, απόλυτη δέσμευση για σεβασμό τής ανθρώπινης αξιοπρέπειας χωρίς παρωπίδες και ταξικούς περιορισμούς. Πιστεύουμε ότι το μέλλον τής ανθρωπότητας συναρτάται με την ανάπτυξη τού πολιτισμού τής αλληλεγγύης.

Σε αυτό το πνεύμα το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, με την αρωγή γονέων και μαθητών, συμμετείχε στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Η συγκέντρωση γραφικής ύλης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε» και η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

"Σ’ αυτόν τον κόσμο που όλο στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται"  έγραφε ο Σεφέρης...

Συγχαίρουμε τους γονείς και τους μαθητές μας για τη μεγάλη ανταπόκριση που κρύβει ένα μεγαλείο ψυχής, γιατί η προσφορά έρχεται από το περίσσευμα τής καρδιάς!

Είναι ευλογία να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό! Είναι ευλογία η παρουσία όλων μας στο όνειρο πολλών ανθρώπων, μα και στο όνειρο τού ενός! Εξάλλου, όπως γράφει κι ο Ελύτης, "από ένα τίποτα χτίζεται ο Παράδεισος"...