Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν ημερήσια εξόρμηση.

Συγκεκριμένα οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρακολούθησαν ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πληροφορικής και είχαν την ευκαιρία να διαδράσουν με τους υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια που βρίσκονται στο χώρο τού Μουσείου. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο τής Πληροφορικής. Με περισσότερους από 280 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 5.400 άλλα αντικείμενα από τον χώρο τής Πληροφορικής, η συλλογή τού Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης ξεναγήθηκαν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο καταλαμβάνει 4.000 τ.μ. σε ένα κτήριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και την εξέλιξη τού αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη τού 19ου αιώνα έως και τα τέλη τού 20ού. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τού οποίου ο σκοπός είναι οι μαθητές λυκείου να εφοδιαστούν με γνώσεις για την ορθή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια και με πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουν, είτε κυκλοφορούν ως πεζοί είτε ως οδηγοί, με γνώμονα την ασφάλεια τους.